Musikalen BLYGE HARRY

Historien starter i Stavanger sommeren 2088. Stavanger har gjennom flere år med stor trafikk, forurensing og stadig økende cruisebåt-ankomster, blitt en nærmest fraflyttet by. Sentrum er nesten tom for fastboende og husene i gamle Stavanger står til forfall.

Disse husene er for lengst okkupert av en gjeng med ungdommer, ledet av Harry (Blyge), som ser muligheter i disse gamle, til dels ødelagte bygningene.

I løpet av årene frem til 2088 har det kommet nye og rene energikilder og byen fremstår som renere for hver dag som går. Dette gjør at folk ønsker å flytte tilbake til sentrum igjen, og området gamle Stavanger “Straen” er igjen et av byens mest attraktive områder.

Eiendomsmagnat Karl Iver Haven og fruen Bitten Haven, ser muligheter. De ønsker å kjøpe området, rive de gamle husene og sette opp nye moderne luksusleiligheter i betong.

De har sørget for at datteren, Åse, har forlovet seg med Johannes, som er sønn av sjefen for byutviklingen i Stavanger. Gjennom dette ekteskapet har de tenkt å manipulere seg til å få rive husene på Straen og tjene godt på eiendomsutvikling der.

Johannes er en usikker fyr, som hele tiden ønsker å gjøre svigerfar til lags. Han er en bortskjemt mammagutt, han er lite besluttsom og redd. Spesielt redd for å gå gjennom gamle Stavanger, der “hippiene” holder til.

Åse derimot, har vanket på Straen over lang tid, og har forelsket seg i Harry. Blyge Harry skjønner naturligvis ikke dette. Han er en solid og sterk leder for gjengen når det gjelder politikk, men beskjeden og blyg når det gjelder jenter.

Her begynner historien vår.

Det blir en Romeo og Julie-historie mellom Åse og Harry. Det blir en kamp mellom profitt og samhold.

Kampen for å bevare Gamle Stavanger har vi vært gjennom før. Vil de gamle husene overleve nok en kamp?

Vil ungdommens energi, pågangsmot og vilje ta knekken på kynismen til Bitten og Karl?

Vil Åse få Harry?

Hjemme hos Karl I og Bitten møter vi de etablerte. De som er Drevne damer, som vet hva de vil ha – og ikke minst hvordan de skal få det.

Hos Harry møter vi Blonde Studin, Markus Trost, Jens (han som synes at Kvelden va kalde!) og flere andre karakterer i fremtidens hippie-verden.

Og midt mellom disse finner vi Vareulf, som langer dop til både fiffen og ungdommene. Han sitter i baren på sentrumshotellet og beveger seg fritt i begge leirer.

Her er det altså duket for dramatikk, kjærlighet og ikke minst musikalsk energi!

Musikken og tekstene til Stavangerensemblet er bakteppet for denne historien. Det bunnsolide tekstmaterialet og den energiske rockemusikken til Ensemblet danner et perfekt og solid grunnlag for unge energiske artister. Her blir det blod, svette og tårer. Og ikke minst latter!

BLYGE HARRY, årets storsatsing i Stavangeren!

‘Luftå e så fodle av gassar og røyg,
at sang eg om det reina så vett du at eg løyg’

Gunnar Roalkvam, Foggel i dag

2020 © Kvammen Produksjoner AS og Stavangerensemblet

Design: Fandango og Tor Søreide Design